RELAX, IT’S FRIDAY

Wel eigenlijk niet. Het wàs vrijdag, maar op het moment dat ik deze blogpost schrijf is het zondag… Maar wie valt daar nu over? Het enige wat telt is dat je inspiratie opdoet om een gezellige vrijdagavond door te brengen in Gent 🙂

Join me 🙂

Neem bus of taxi naar het stadscentrum van Gent, meer bepaald naar de buurt van Sint Jacobs.

Begeef je naar café Den Trollekelder. Je kan niet missen, die kleine ondeugende figuurtjes kijken je aan vanachter het raam.

De trollen in de Trollekelder

Een authentieke bruine kroeg, met veel hoekjes en kantjes, een bierkaart om U tegen te zeggen (meer dan driehonderd verschillende biersoorten) en een heerlijk ontspannen sfeertje. Ideaal om je vrijdagavond in te zetten , met je lief, je collega’s of vrienden. Dat is helemaal aan jou. Een Chouffe, een Kwak, een Ice’n Chouffe en een Duvel passeerden onze dorstige keeltjes. Elk twee biertjes, dat brengt al wat sfeer in de brouwerij. Je voelt alle stress van de voorbije week slok per slok van je afglijden. Na enkele uurtjes praten en lachen terug buiten en op zoek naar een hapje.

De Steendam is een straat in Gent die aan een heropleving is begonnen, bezaaid met trendy winebars, een heus kaasrestaurant, hippe winkeltjes… Wij lieten onze blik rusten op een Italiaans restaurantje Shazanna. Nadruk ligt op de laatste lettergreep in restaurantje, want het was echt minimini. We kregen een plekje toegewezen in een soort vroegere woonkamer, waar zeker tien tafeltjes opgesteld stonden… Niet echt geschikt voor een privé conversatie, maar wel ideaal als je inspiratie wil opdoen door gesprekken van andere mensen te volgen… Om nieuw aangekomen gasten een plaatsje te kunnen geven moest er al eens iemand gaan rechtstaan, of worden geschoven met de tafeltjes. Gelukkig was de pizza die we bestelden groots. Heerlijk, een echte Italiaanse pizza, wel aan aangepaste prijzen. Maar goed, als het lekker is wil ik daar ook wel voor betalen. Alleen de ruimte is dus wat aan de krappe kant. Maar als dat geen probleem voor je is, kan je hier mega lekker eten!!!!

Tenslotte zakten we af naar BLUES EN ROOTS BAR Mississippi in Klein Turkije. Een bekend muziekcafé, waar elke dag wel een optreden is. Ook deze vrijdagavond was er iets te beleven: de Britse GINGER PIG BAND ging uit zijn dak om ons te entertainen. En o wonder, we hadden zelfs een plekje aan den toog.

Moe maar voldaan neem je dan een bus of als je daarvoor te laat bent een taxi, naar huis..

Lola heeft er deugd van gehad!!!

 

Eén reactie op “”

  1. Een jaar of wat geleden maakten we (met dank aan de serie Flikken die daar afspeelde) eens een trip naar Gent. We waren meteen verkocht. Lieten ons verrassen door de historie, de winkels, de aardige mensen en zo meer. Later nog een paar maal teruggeweest. De laatste keer was een jaar of vijf geleden. Toen bleek de botte bijl in dat centrum gezet. Mijn favoriete boeken/stripwinkel was weg, mijn modelwinkeltje verdwenen. Hemel…. Nu maar hopen dat het weer zodanig is herbouwd dat die sfeer van toen terug te vinden is…

    Like

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag